Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 09:39

Άμεση εκτίμηση ζημιών από τον καύσωνα ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο Δήμαρχος Μεσσήνης

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε ο Δήμαρχος Μεσσήνης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις ζημιές στις καλλιέργειες σύκου, σταφίδας και κηπευτικών από τον παρατεταμένο καύσωνα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Δήμου, ο  Γιώργος Αθανασόπουλος ζήτησε την άμεση εκτίμηση των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ και ο πρόεδρος του Οργανισμού απάντησε ότι θα συντομευτούν οι διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών που έχει υποστεί η φυτική παραγωγή από τον ισχυρό καύσωνα.

"Ο Δήμος Μεσσήνης έχει προχωρήσει σε αναγγελία ζημιάς για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τον έντονο και παρατεταμένο καύσωνα που διήρκεσε για αρκετές ημέρες και κορυφώθηκε στις 5 Αυγούστου 2021. Η αναγγελία έχει γίνει σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης και αφορά ζημιές σε σύκα, σταφίδες, αμπέλια, κηπευτικά, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη και τη λήξη υποβολής των δηλώσεων, θα γίνει η σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο. Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, με τον αρμόδιο ανταποκριτή του ΕΛΓΑ της Τοπικής Κοινότητας ή με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεσσήνης στο τηλέφωνο 27223-60218".

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα