Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 08:45

Αγροτικά ΙΕΚ εξήγγειλε ο Σπήλιος Λιβανός από τη Θράκη

Ο αριθμός των Νέων Αγροτών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέρχεται σε 1.376 άτομα και υλοποιούνται ή έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθούν 78 προγράμματα κατάρτισης.

Γι’ αυτά τα προγράμματα ενημερώθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τους υπευθύνους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Κομοτηνή.

Στη Ροδόπη, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Π. Χατζηνικολάου, μετέχουν στο πρόγραμμα 390 άτομα και ο κύριος όγκος των Νέων Αγροτών στο νομό είναι μουσουλμάνοι. Το σημαντικό όμως είναι – πρόσθεσε ο επικεφαλής της Σχολής Σάκης Δεμίρης – ότι οι Νέοι Αγρότες διατηρούν επαφή με τον ΕΛΓΟ και μετά το πέρας της κατάρτισης, καθώς η πλειονότητά τους συνεχίζει να ασχολείται με καλλιέργειες.

Αγροτικά ΙΕΚ

Ο κ. Λιβανός σε παρέμβασή του είπε ότι οι υποδομές στην αγροτική οικονομία που προωθεί το ΥΠΑΑΤ δημιουργούν έναν πυρήνα αναζωογόνησης της αγροτικής παραγωγής με στόχο να μείνουν οι νέοι στην ύπαιθρο.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έχει συναποφασίσει με την ηγεσία του ΕΛΓΟ να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών.
Όπως ανέφερε, το πρώτο βήμα έχει γίνει σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας με την ανακοίνωση για τη λειτουργία έξι Σχολών. Το δεύτερο θα είναι η ίδρυση αγροτικών ΙΕΚ με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε τόπου.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι με απόφασή του υπερδιπλασιάσθηκε από το 17.000 στις 40.000 το ποσό που λαμβάνουν ως ενίσχυση οι Νέοι Αγρότες. Ο κ. Λιβανός σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία που έχει σε κάθε νομό ο Οργανισμός ώστε να ενισχυθεί η κατάρτιση και η έρευνα.

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα