Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 14:14

Για ανασύσταση των συνεταιρισμών δεσμεύεται το υπουργείο

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στους συνεταιρισμούς, καθώς «επιδίωξή μας είναι να ανασυστήσουμε τους συνεταιρισμούς, υγιείς, για να μπορέσουν οι αγρότες να διώξουν τους μεταπράτες, να έχουν τη δύναμη να βγουν οι ίδιοι οι αγρότες στις αγορές και να είναι και πιο προσιτές οι τιμές».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Ακόμα αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις από τον παγετό, στην ΚΑΠ, στο ζήτημα των εργατών γης και στα πιλοτικά προγράμματα που εφαρμόζονται, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του υπουργείου. Ακόμα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «ελληνική διατροφή», μιλώντας για ένα μεγάλο project που θα ανακοινωθεί μαζί με τον πρωθυπουργό, «ένα πρόγραμμα ομπρέλα», όπως το χαρακτήρισε, στο οποίο «θέλουμε να ταυτίσουμε την ελληνική αγροτική  παραγωγή με τον σύγχρονο Έλληνα του 21ου αιώνα, 200 χρόνια μετά με την Ελληνική επανάσταση.

Όπως εξήγησε: "Συνδέουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την τοπικότητα των προϊόντων μας, την υγεία – γιατί τα ελληνικά προϊόντα μας δίνουν μακροζωία και ευζωία- τη γαστρονομία , τον τουρισμό και τις εξαγωγές. Αυτό το πρόγραμμα θα έλθει σαν ομπρέλα σε όλες τις άλλες δράσεις μας για να έλθει να αναβαθμίσει πραγματικά τη θέση του Έλληνα αγρότη και της Ελληνίδας αγρότισσας. Στόχος μας είναι η αγροτική οικονομία να είναι ο βασικός πυλώνας στη νέα αναπτυξιακή περίοδο μετά την πανδημία. Και ακριβώς επειδή εμπλέκεται με την εστίαση, με τον τουρισμό και τις εξαγωγές, είναι ένα πλαίσιο συνολικών πολιτικών- ακόμα και εξωτερικής πολιτικής, soft diplomacy – το οποίο θα μας επιτρέψει να δούμε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα, μετά την ολοκλήρωση αυτών των επενδύσεων που θα γίνουν μέσω της ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσα από το οποίο φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα μαμούθ για την άρδευση, γιατί χωρίς νερό δεν υπάρχει αγροτική παραγωγή».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα