Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 09:44

Λιβανός από Επίδαυρο: "Το φθινόπωρο οι λεπτομέρειες για το project της Ελληνικής Διατροφής"

Στις αρχές του φθινοπώρου το ΥΠΑΑΤ θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για το project της Ελληνικής Διατροφής, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, στα εγκαίνια της 24ης έκθεσης Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο.

Σχετικά με την έκθεση να σημειωθεί ότι πρόκειται για ιδέα του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη, την οποία προώθησε και ο πατέρας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Λιβανός, ως υπουργός Τουρισμού.

Αναφερόμενος στην Έκθεση ο κ. Λιβανός, έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη και είπε: «Έχετε συνδέσει την πρωτογενή παραγωγή με τον Πολιτισμό μας, με την Ιστορία μας, με τη Γαστρονομία μας και τελικά με τον Τουρισμό. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας σκέψης και στρατηγικής στο ΥΠΑΑΤ. Ο βασικός στόχος που έχουμε βάλει και θα συμπυκνωθεί σε μία πρόταση, σε ένα project που το λέμε Ελληνική Διατροφή. Θα το παρουσιάσουμε στις αρχές του φθινοπώρου και είναι αυτό που εσείς με πολύ μεγάλη επιτυχία κάνετε εδώ και 24 χρόνια».

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβανός στην Έκθεση της Επιδαύρου οι διοργανωτές καταφέρνουν να συμπυκνώσουν «τη σύγχρονη ταυτότητα του ελληνικού κράτους, τη σύγχρονη ταυτότητα του Έλληνα. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε κι εμείς να δουλέψουμε στα επόμενα χρόνια και να μετατοπίσουμε το ενδιαφέρον και των παραγωγών μας, αλλά και των πολιτών, των καταναλωτών και βεβαίως όλου του κόσμου, γιατί τα προϊόντα μας θα είναι οι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά τα έργα του Ανάβαλου ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι «είναι από τα έργα που πρέπει να τρέξουμε στο Υπουργείο» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «μέσα στους επόμενους μήνες να είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε πιο πολλά και να τα αναλύσουμε περισσότερο», γιατί όπως τόνισε «είναι προφανές ότι χωρίς νερό δεν μπορεί να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή».

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα