Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 19:40

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας για την ανάδειξη της Γυναικείας Δημιουργικότητας στον Αγροτικό Τομέα στην Λακωνία

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας  ΥΠΑΑΤ- Δήμου Σπάρτης- ICC, για την «Ανάδειξη της Γυναικείας Δημιουργικότητας στον Αγροτικό Τομέα στην Λακωνία»  υπεγράφη την Παρασκευή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Δήμο Σπάρτης και την ICC Women Hellas, για την «Ανάδειξη της Γυναικείας Δημιουργικότητας στον Αγροτικό Τομέα στην Λακωνία». 

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα στην Λακωνία, καθώς και την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του μνημονίου μεταξύ άλλων προβλέπονται:

  • Δημιουργία της υπηρεσίας «Δίκτυο Παραγωγών Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων».
  • Ενεργή συμμετοχή και αξιοποίηση όλων των τοπικών γιορτών. Καταγραφή των γυναικείων επιχειρήσεων που    ασχολούνται με την αγροτική οικονομία.
  • Διοργάνωση επισκέψεων σε παραγωγικές μονάδες.
  • Διεξαγωγή ημερίδας για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας. Δημιουργία ενημερωτικού e-φυλλαδίου με τα πρωτογενή και μεταποιημένα προϊόντα της περιοχής.
  • Διοργάνωση του αγροτικού συμποσίου SPARTAGROTICA.

 Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) Πέτρος Δούκας και η πρόεδρος της Επιχειρηματικής Γυναικείας Οργάνωσης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ICC Women Hellas), Μαρίνα Γιαβρόγλου- Οφλούδη, παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή και της Γ.Γ του ΥΠΑΑΤ Χριστιάνας Καλογήρου. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι το ΥΠΑΑΤ ανταποκρίνεται στην εμβληματική πρωτοβουλία του Δημάρχου Πέτρου Δούκα και συνεργάζεται με τον Δήμο Σπάρτης και την ICC για τη στήριξη των γυναικών της Λακωνίας στην προσπάθειά τους να προσδώσουν στα παραγόμενα προϊόντα της λακωνικής γης εξέχουσα θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ευχαρίστησε τον κ. Λιβανό για τη συνεργασία και την πρόθεσή του να στηρίξει πρωτοπόρες και καινοτόμες δράσεις, οι οποίες έχουν στην αιχμή τους τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα. Πρόσθεσε, δε, ότι η ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της λακωνικής γης είναι βασική προτεραιότητα του Δήμου Σπάρτης. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα