Μεγάλη ζημιά στη Νεμέα
Στη Νεμέα «κάποιοι παραγωγοί δε θα μπουν καν για τρύγο» σημείωσε στην eforigi.gr ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της περιοχής Ηλίας Μάζος. Οι νεαρές φυτεύσεις χτυπήθηκαν περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Μάζο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη σημερινή και την αυριανή μέρα. «Εξαρτάται από τη βλαστική επιφάνεια των φυτών. Όσα ήταν μικρά, χωρίς φύλλωμα, δεν άντεξαν, κάηκαν» μας είπε.
Στον Τύρναβο πρόλαβε ο παγετός
Στον Τύρναβο πάντως δεν ανησυχούν για τον καύσωνα, γιατί ο παγετός του περασμένου Απριλίου πρόλαβε και κατέστρεψε ήδη την παραγωγή, όπως μας είπε ο διευθυντής του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού εκεί, Βαγγέλης Σίκαλης: «Εδώ έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει παραγωγή, τα έκαψε όλα ο παγετός του Απριλίου».
Εν αναμονή στη Σαντορίνη
Τη σημερινή και την αυριανή μέρα περιμένει στη Σαντορίνη ο Χρήστος Αλεξανδρής, γεωπόνος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, προκειμένου να δει τι επίδραση θα έχουν υψηλές θερμοκρασίες στα αμπέλια. Για τη ζέστη που προηγήθηκε είχε κάποια παράπονα από παραγωγούς, ωστόσο εάν υπάρχει ζημιά - πρόσθεσε - θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
Μαρία Νίκα