Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 10:54

Ξηρασία και φυτοφάρμακα χτυπούν τη μελισσοκομία

Έκκληση στους καλλιεργητές αγροτικών προϊόντων να είναι όσο γίνεται φειδωλοί στη χρήση φυτοφαρμάκων κάνει ο Γιώργος Λάγιος, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Οι ψεκασμοί σε περιοχές που υπάρχουν μελίσσια και η κλιματική αλλαγή είναι εχθροί για τη μελισσοκομία, όπως σημείωσε στην eforigi.gr.
Ειδικά για την κλιματική αλλαγή, ο κ. Λάγιος επισήμανε ότι έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατο την ξηρασία την Άνοιξη που μας πέρασε.
Αναφερόμενος στην τιμή διάθεσης του μελιού σχολίασε ότι παραμένει ίδια τα τελευταία 10-12 χρόνια, ενώ χαρακτήρισε πρόβλημα και τις εισαγωγές: «Καλό είναι οι καταναλωτές να προτιμούν τους ντόπιους παραγωγούς, γιατί το ελληνικό μέλι είναι ποιοτικό και γιατί ενισχύουν την τοπική οικονομία».

Βοήθημα για κορονοϊό
Έκανε επίσης λόγο για το βοήθημα που περιμένουν οι μελισσοκόμοι, λόγω πανδημίας: «Μας είχαν υποσχεθεί μια οικονομική στήριξη, επειδή την περίοδο της καραντίνας είχαμε πρόβλημα με τις μετακινήσεις και τη διάθεση των προϊόντων μας. Ύστερα είπαν ότι αυτό το βοήθημα θα μειωθεί. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τίποτα».

Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα