Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 14:56

Ερώτηση στη Βουλή για τις ελιές Χαλκιδικής που μένουν εκτός αποζημιώσεων λόγω παγετού

Με θέμα το ότι μένουν εκτός αποζημιώσεων λόγω παγετού οι ελιές Χαλκιδικής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την ερώτηση και με ενημέρωση από αγρότες της Χαλκιδικής μειωμένη αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή ελιάς στην Χαλκιδική, κατά 70% ως και 80%. Παρόλο που οι αγρότες διατείνονται ότι για τη μειωμένη παραγωγή ευθύνεται ο παγετός, όπως αναφέρει ο κ. Βελόπουλος, τα ελαιόδεντρα της Χαλκιδικής δεν συμπεριλήφθηκαν στις αποζημιώσεις λόγω πρόκλησης ζημιών από τον παγετό, ούτε οι ελαιοπαραγωγοί έλαβαν ενίσχυση, που δόθηκε σε άλλες καλλιέργειες λόγω της «πανδημίας». Επί του ζητήματος αυτού, οι θέσεις των Προέδρων τοπικών Αγροτικών Συνεταιρισμών συγκλίνουν στο ότι, εκτός της μειωμένης παραγωγής στις επιτραπέζιες ελιές τοπικών ποικιλιών, που αναμένεται, μόνο μικρές ποσότητες εξ αυτών θα καταλήξουν στην ελαιοποίηση.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να εντάξει τις ποικιλίες της επιτραπέζιας ελιάς της Χαλκιδικής στις παγετόπληκτες καλλιέργειες, προκειμένου οι ντόπιοι παραγωγοί να αποζημιωθούν για τις απώλειες της φετινής σοδιάς, που αναμένεται ότι θα είναι αναπόφευκτες, οσονούπω;

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα