Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 16:47

Παπαγιαννίδης και Μπαγινέτας νέοι γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Δημήτριος Παπαγιαννίδης και ο Κωνσταντίνος Μπαγινέτας είναι νέοι γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού. 

Αναλυτικότερα, ανατίθενται στον Δημήτριο Παπαγιαννίδη του Οδυσσέα, καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βαθμό 1 ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων.

Με άλλη απόφαση των Μητσοτάκη και Λιβανού ανατίθενται στον Κωνσταντίνο Μπαγινέτα του Νικολάου, καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βαθμό 1 ο
της κατηγορίας ειδικών θέσεων.

Κάποια βιογραφικά στοιχεία και για τους δύο:

Δημήτριος Παπαγιαννίδης

Γεννήθηκε το 1959, με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΔΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές 1985-86 στη Γαλλία. Από το 2017 είναι Γενικός Διευθυντής στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ στην Γ.Δ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος την περίοδο 2004-2009, υπήρξε και Γενικός Γραμματέας το 1998-2004.

Κωνσταντίνος Μπαγινέτας

Ο Δρ. Κων/νος Ν. Μπαγινέτας γεννήθηκε στην Λαμία το 1977. Σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Αυτοκρατορικό Κολλέγιο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής στο Λονδίνο σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (M.Sc.) και στο Πανεπιστήμιο του Νότινχαμ σε θέματα Διεπιστημονικής Ανάπτυξης Αγρο-Περιβαλλοντικών Δεικτών Αειφορίας (Ph.D.). Τον Ιούλιο του 2019 με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ορίστηκε ως Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα