Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 19:51

Μέχρι το Μαξίμου έφτασε το θέμα της σταφίδας

Απόσυρση της μαύρης κορινθιακής σταφίδας που παραμένει αδιάθετη από πέρυσι ζητούν, μεταξύ άλλων, με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, η εταιρεία Melissidis Α.Ε., άλλες συνεταιριστικές εξαγωγικές οργανώσεις και ομάδες παραγωγών.

«Έχουμε κάνει αρκετά αιτήματα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά επειδή μέχρι τώρα δεν είχαμε ανταπόκριση στείλαμε επιστολή και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο πρόεδρος της Melissidis Α.Ε. Μηνάς Μελισσείδης μιλώντας στην Εύφορη Γη.

Ο κ. Μελισσείδης έκανε λόγο για 8.000 τόνους σταφίδας που έμειναν αδιάθετοι λόγω της πανδημίας και των lockdown. «Αν δε λυθεί άμεσα το θέμα, τον Σεπτέμβριο το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Για φέτος αναμένουμε μια καλή παραγωγή. Εάν οι καινούργιες ποσότητες προστεθούν στις ήδη αδιάθετες, θα συσσωρευτεί το προϊόν και θα καταρρεύσει η τιμή του. Μπορεί να πάει και στο 1 ευρώ, όταν εμείς πέρυσι είχαμε αγοράσει από τον παραγωγό με 1,60 ευρώ το κιλό. Αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για τους παραγωγούς αλλά και το προϊόν γενικότερα. Διότι εάν ο παραγωγός δεν έχει κίνητρο με την τιμή, θα εγκαταλειφθεί η καλλιέργεια. Και αυτό θα φανεί το 2022» κατέληξε ο κ. Μελισσείδης.

Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα