Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 07:51

Επεκτείνεται το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας σε Ροδόπη και Ξάνθη

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» επεκτείνει την υλοποίηση του δωρεάν προγράμματος «Στέβια: Μια Βιώσιμη & Αναγεννητική Μετάβαση» στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε στους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας, πλέον 20 νέοι παραγωγοί από τη Θράκη, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην καλλιέργεια στέβιας, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν καθοδήγηση και κατάρτιση σε θέματα εφαρμογής βιώσιμων τεχνικών και βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος του προγράμματος, είναι να δώσει κίνητρα στους νέους της περιοχής να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα και ειδικότερα με την καλλιέργεια της στέβιας, ξεκλειδώνοντας έτσι τις ευκαιρίες της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας.

Το πρόγραμμα διαρκεί 172 ώρες, εκ των οποίων οι 60 ώρες θα υλοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης και οι 112 ώρες αφορούν πρακτική άσκηση και συμβουλευτική στον αγρό καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: πρακτικές της βιολογικής & αναγεννητικής καλλιέργειας, βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές για τη στέβια, υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων, καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας, βασικές αρχές μάρκετινγκ και τεχνικές πωλήσεων κα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 26 Ιουνίου 2021
Έναρξη προγράμματος : Ιούνιος 2021
Διάρκεια: 12 μήνες

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα