Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 08:56

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα διαγωνισμός γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου

Ο διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελαιολάδου "Kalamata Olive Oil Awards 2021" θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου, από το αναγνωρισμένο πάνελ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο συνεδριακό κέντρο του Ηενοδοχείου Elite.

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας, που θεσμοθέτησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της πόλης,

Σε αυτή την 7η διοργάνωση, το Σάββατο, από τις 6.30 το απόγευμα μετά το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και θα μιλήσει ο Βασίλης Δημόπουλος, διευθυντής του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μετά την απονομή των βραβείων, θα μιλήσουν οι: Παύλος Νησιανάκης, DVM, Χημικός MSc, Επιστημονικός Υπεύθυνος  Χημικού Εργαστηρίου στα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ. με θέμα: "Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα" και Κωνσταντίνος Τσορώνης, Χημικός MSc, γευσιγνώστης  με θέμα: «Ελαιοτουρισμός, μια εναλλακτική εμπειρία τουρισμού».

Την Κυριακή από τις 11 το πρωί, θα μιλήσουν οι:  Γιώργος Καζαντζίδης,Senior Project Manager of Hellenic Instruments σχετικά με την «Παρουσίαση συσκευής, ταχείας και αξιόπιστης ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πλαστικοποιητών στο ελαιόλαδο», ο  Δρ. Βασίλειος Στουρνάρας, Επίκουρος Καθηγητής Δενδροκομίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τις «Δράσεις και έως σήμερα αποτελέσματα του έργου 'SUSTAINOLIVE' - Καινοτόμες προσεγγίσεις για την προώθηση της αειφορίας των ελαιώνων στη Μεσόγειο». Ο Γεώργιος Κωστελένος, γεωπόνος (ΦΠ), φυτωριούχος, ερευνητής & συγγραφέας θα αναπτύξει το θέμα: «Η ελληνική ελαιοκομία από το  4.000 π.Χ.  μέχρι τις ημέρες μας», ο Μενέλαος Κουτέλας, χημικός - πρόεδρος εξαγωγικού τμήματος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα «1821-2021 Ιστορική αναδρομή στην καλλιέργεια της ελιάς και του ελαιολάδου», ο Δημήτρης  Δήμου, γεωπόνος - Ιολόγος Φυτών (MSc), τ. Δ/ντής, Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας με θέμα «Xyllela  fastidiosa (Ξυλλέλα): Το βακτήριο που καταστρέφει τις ελιές στη Νότιο Ιταλία, εφιάλτης για τους ελαιώνες   και την οικονομία της χώρας». 

Θα γίνει ακόμα γευσιγνωσία ελαιολάδων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποιότητας "Kalamata Olive Oil Awards 2021" και θα  ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα με τοπικά εδέσματα και γευσιγνωσία των διαγωνιζόμενων ελαιολάδων .

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια των εργασιών, θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας. Λόγω των συνθηκών οι προσκλήσεις  θα είναι περιορισμένες και ονομαστικές. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2721024590 - 6944144295.

Οι εργασίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.kalamata-olivefestival.gr.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα