Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 19:01

Ελληνικά αγροτικά προϊόντα: Ανάδειξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και υποχρεώσεις προδιαγραφών

Η ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αλλά και οι υποχρεώσεις τήρησης προδιαγραφών υγιεινής και πιστοποίησης επισημαίνονται ενόψει της παρουσίασης των αποτελεσμάτων μελέτης για τον κλάδο των Agrologistics στην Ελλάδα, από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Η διαδικτυακή ημερίδα «Agrologistics: Προκλήσεις & Προοπτικές στην Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 στις 16.30 – 18.30,  με αφορμή τη δημοσίευση μελέτης για τις «Δυνατότητες του κλάδου των Agrologistics στην Ελλάδα». Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και  Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΠΠ), το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας» και το Center for Advanced Infrastructure and Transportation (Κέντρο Προηγμένων Υποδομών και Μεταφορών) του Πανεπιστημίου Rutgers των Η.Π.Α.

Η ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών αγροτικών προϊόντων αλλά και οι υποχρεώσεις τήρησης προδιαγραφών υγιεινής και πιστοποίησης, εγείρουν την ανάγκη για άμεση αναδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας. Επίσης, λόγω των πρόσθετων προκλήσεων που επιφέρει παγκοσμίως η πανδημία, είναι επιτακτική η ανάγκη μελέτης και αναδιαμόρφωσης του κλάδου των Agrologistics, προκειμένου να καταστεί η εφοδιαστική αλυσίδα βιώσιμη, να ενισχυθεί το εισόδημα των παραγωγών, να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η πρόσφατη μελέτη αναλύει την τρέχουσα κατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας του αγροδιατροφικού τομέα στην χώρα μας και αναδεικνύει τις ανάγκες και τις προοπτικές του κλάδου.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι συντελεστές της μελέτης καθώς και διακεκριμένα στελέχη και εμπειρογνώμονες από κορυφαία ιδρύματα και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως η Υπηρεσία Εξωτερικών Γεωργικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (FAS/USDA), το Πανεπιστήμιο Rutgers  των Η. Π. Α. και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Αμερικανής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. David Burger, ο Executive Dean Emeritus, University Distinguished Professor - Ecology Evolution, and Natural Resources, του Rutgers University, Δρ. Robert Goodman, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής, της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Άλκης Αλεξάνδρου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία Α.Ε., και Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νίκος Μπακατσέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς και Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Γούναρης και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Δείτε αναλυτικά την ατζέντα της εκδήλωσης εδώ.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν εδώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα