Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 17:28

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναδιάρθρωση των συκεώνων - Διαβεβαιώσεις υπουργού στην ΣΥΚΙΚΗ

Με 147 εκ. ευρώ εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναδιάρθρωση δενδροειδών καλλιεργειών, τις οποίες περιλαμβάνεται και η καλλιέργεια αποξηραμένου σύκου. Η ένταξη γίνεται μάλιστα με ποσοστό ενίσχυσης 80%  αντί του  30% που είναι το γενικό ποσοστό στήριξης για τις δράσεις  του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτά έγιναν γνωστά κατά την χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου και ο διευθυντής της ΣΥΚΙΚΗΣ Γεώργιος Αγγελόπουλος.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε  για την ένταξη στο πρόγραμμα και ανέφερε ότι το θα είναι από τα πρώτα που θα υλοποιηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεσμεύθηκε επιπρόσθετα ότι η αναδιάρθρωση του αποξηραμένου σύκου θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα λόγω της δυναμικής του προϊόντος και της εμπεριστατωμένης μελέτης που έχει κατατεθεί από τη ΣΥΚΙΚΗ, με αισιόδοξη πρόβλεψη ενδεχόμενης έναρξης υλοποίησης εντός του έτους 2021 και όχι το 2022 που προβλέπεται να ξεκινήσουν οι αναδιαρθρώσεις.

Να σημειωθεί πως η μελέτη της ΣΥΚΙΚΗΣ αναφέρεται σε 15 εκ. ευρώ και απόδοση πάνω από 5.000 τόνους ετησίως.

Θα ακολουθήσει η σύνταξη του τεχνικού δελτίου και από τη μεριά της ΣΥΚΙΚΗΣ εκφράζεται αισιοδοξία ότι έφτασε η ώρα της υλοποίησης ενός σημαντικού πάγιου αιτήματος.

Στη συνέχεια ο κύριος Υπουργός μας ενημέρωσε αναφορικά  με την  αποστολή σχετικού αιτήματος προς το Υπουργείο Οικονομικών για την έγκριση οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών αποξηραμένου σύκου των νομών Μεσσηνίας Λακωνίας και Ευβοίας, στα πλαίσια στήριξης του πρωτογενούς τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid -19.

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα