Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 11:10

ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ: Σε δημόσια διαβούλευση τα νέα πρότυπα AGRO

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  έχει θέσει σε δημόσια Διαβούλευση τη σειρά των νέων προτύπων AGRO, που έχει εκπονήσει  καθώς και τις  κατευθυντήριες οδηγίες πιστοποίησής τους και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις του.

Τα νέα αυτά Πρότυπα είναι τα AGRO 2-5, AGRO 8, AGRO 9, AGRO 10, AGRO 11 και 12,  και προέκυψαν από τη λειτουργία ειδικών Τεχνικών Επιτροπών, στις οποίες συμμετείχαν κατά τρόπο αντιπροσωπευτικό εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων παραγωγικών φορέων, φορέων πιστοποίησης, δημόσιων υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων κ.λπ., ακολουθώντας διεθνείς κανόνες τυποποίησης με ενιαία, ομοιόμορφη και πρωτίστως αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία διασφαλίζοντας την ολιστική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων και την αντικειμενικότητα των προδιαγραφών ως προς τη σύγκρουση συμφερόντων. Αναλυτικότερα:

Το AGRO 2-5 αφορά στην παραγωγή μεταποιημένων προϊόντων φυτικής παραγωγής και αποτελεί μέρος της σειράς των προτύπων AGRO 2 για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση. 

Το AGRO 8 περιγράφει τις απαιτήσεις για την παραγωγή πιστοποιημένου χοιρινού κρέατος.

Το AGRO 9 περιγράφει τις απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να συμμορφώνεται κάθε γεωργική επιχείρηση που εμπλέκεται στην παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, συσκευασία και διάθεση προϊόντων που παράγονται εντός των προστατευόμενων περιοχών NATURA. 

Το AGRO 10 αφορά τις προδιαγραφές για την παραγωγή τοπικών ελληνικών προϊόντων που αναδεικνύουν την ελληνική παραγωγή, την παράδοση, την ιστορία και τη γαστρονομία. 

Το AGRO 11 περιγράφει τις απαιτήσεις ως προς τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται οι επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα από κοτόπουλα που φέρουν στη συσκευασία τους την ένδειξη «ελεύθερης βοσκής».

Το AGRO 12 περιγράφει τις απαιτήσεις για την παραγωγή πιστοποιημένων ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και ψαριών Λιμνοθάλασσας.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  βρουν στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr) ή στην ιστοσελίδα www.opengov.gr/ypaat.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα