Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 12:13

Ηλίας Γεωργιτσόπουλος: «Η άνοδος στην τιμή του λαδιού οφείλεται στους συνεταιρισμούς»

Ηλίας Γεωργιτσόπουλος: «Η άνοδος στην τιμή του λαδιού οφείλεται στους συνεταιρισμούς»

Την ανάγκη να λειτουργούν οι ελαιοπαραγωγοί συγκεντρωτικά και να πωλούν το λάδι τους οργανωμένα τόνισε μιλώντας στην Εύφορη Γη, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γλυφάδας Μεσσηνίας, Ηλίας Γεωργιτσόπουλος. Σχολιάζοντας την άνοδο στις τιμές παραγωγού τον τελευταίο καιρό, επισήμανε ότι οφείλεται στους συνεταιρισμούς και τις δημοπρασίες που πραγματοποίησαν.

Στα τέλη Απριλίου ο Συνεταιρισμός Γλυφάδας πούλησε συμβατικό έξτρα παρθένο με 3,42 ευρώ το κιλό και ΠΟΠ Καλαμάτα με 3,51. Αυτή τη στιγμή, μας είπε, οι τιμές στη Μεσσηνία κυμαίνονται στο 3,30 με 3,35.
«Ακούσαμε και στην Κρήτη καλές τιμές και βέβαια στη Λακωνία πωλήσεις με 3,55, 3,60 και 3,65. Στη Λακωνία είναι γενικά μπροστά σε αυτό το θέμα. Και πρέπει να το τονίσουμε για να το ξέρει ο κόσμος, ότι όλες οι καλές τιμές αφορούν συνεταιρισμούς. Δεν ανέβηκε ξαφνικά από μόνο του το λάδι. Κάποιες δημοπρασίες έγιναν. Εμείς ως Συνεταιρισμός, όλες οι ποσότητες που βγάζουμε είναι με δημοπρασία. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος το να πουλάμε το προϊόν μας μαζικά και οργανωμένα».
Όσο για το αν οι παραγωγοί είναι ικανοποιημένοι από τις τελευταίες αυξημένες τιμές: «Κανονικά εκεί θα έπρεπε να είναι οι τιμές. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Όμως αν υπολογίσουμε ότι τα τρία τελευταία χρόνια το λάδι ήταν κάτω από 2,50 ευρώ και ξαφνικά κερδίζεις ένα ευρώ μέσα σε μια χρονιά, το βλέπεις θετικά».

Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022