Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 16:38

ΔΑΚΟΦΑΚΑ: Η εγγυημένη λύση στην καταπολέμηση του δάκου σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η ανάγκη άμεσης, αποτελεσματικής αντιμετώπισης των εχθρών της ελιάς, μεγαλώνει όλο και περισσότερο λόγω των συνθηκών που διαμορφώνουν στην καλλιέργεια παράγοντες όπως η κλιματική αλλαγή.

H αποτελεσματικότητα της Δακοφάκας, επιβε-βαιώνεται από τα πειράματα που έγιναν το 2019 και 2020 αλλά και από τα συμπεράσματα της πολύ μεγάλης εφαρμογής 100.000 τεμαχίων μέσα στο 2020, όπως επισημαίνει ο Ευρικλής Φιτσάκης, υπογραμμίζοντας τη διαδεδομένη χρήση του προϊόντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα δίπτερα που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, πως προσελκύονται από την παγίδα, στο πλαίσιο των ερευνών, είναι Bactrocera oleae, Ceratitis capitata , Drosophila suzukii. Εξασφαλίζει μάλιστα άριστη προστασία από τον δάκο κατά την περίοδο δράση της, ακόμα και αν οι περιφερειακοί ελαιώνες είναι απροστάτευτοι και έχουν παρουσιάσει μικρή έως μέση προσβολή.

Σε περίπτωση που η προσβολή γειτονικών ελαιώνων είναι μεγάλη, ο πληθυσμός του δάκου ανέρχεται σε εκατομμύρια και πρέπει να γίνουν επιπλέον διαχειρίσεις δακοκτονίας, συμπληρώνει ο κ. Φιτσάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος 14 της Εύφορης Γης που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

-------------------------

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα