Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 18:06

Να καταργηθεί το παράβολο των 100 ευρώ για τους μετακλητούς εργάτες γης ζητά η ΕΟΑΣ Λάρισας

Η κατάργηση του παραβόλου των 100 ευρώ που πληρώνουν οι αγρότες για κάθε μετακλητό εργάτη που θα απασχολήσουν είναι επίσης ένα ζήτημα που θέτει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, στο πλαίσιο του αιτήματός της για αύξηση των θέσεων των μετακλητών εργατών γης στο νομό.

«Ζητάμε να καταργηθεί η βίζα που πληρώνουν οι αγρότες για να έρθει ένας μετακλητός εργάτης να δουλέψει εδώ. Αυτό θα πρέπει να το αναλαμβάνει το κράτος, όπως επίσης το να διενεργεί τεστ στους ανθρώπους αυτούς για τον κορονοϊό αλλά και να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής. Να μη μένουν στοιβαγμένοι σε ένα δωμάτιο» σημείωσε μιλώντας στην Εύφορη Γη ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Ο κ. Μαρούδας πρόσθεσε ότι οι θέσεις που έχουν συμπληρωθεί για μετακλητούς εργάτες γης σε όλο το Νομό Λάρισας είναι μόλις 150, όμως οι ανάγκες για εργατικά χέρια είναι πολύ μεγαλύτερες. «Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, είναι πάρα πολλές οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, έχει ξεκινήσει η συγκομιδή σε κεράσια και ροδάκινα, το αραίωμα στα μήλα κ.λπ. Χρειάζονται αρκετά χέρια. Από τη στιγμή που επιτρέπεται να έρχονται στη χώρα τουρίστες, το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και με τους εργάτες γης που είναι απαραίτητοι στον πρωτογενή τομέα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την πανδημία και παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για όλους».

Μαρία Νίκα

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα