Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 18:46

Έως 19 Ιουλίου οι αιτήσεις για την εξισωτική αποζημίωση παραγωγών

Μέχρι τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την εξισωτική αποζημίωση όπως αναγράφεται στην προκήρυξη του Μέτρου, την οποία εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται αυτό ισχύει «προσμετρώντας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2021, η οποία λήγει την 22 Ιουνίου 2021 (ή όπως αυτή ισχύει για το εν λόγω έτος), και το διάστημα μετά τη λήξη του οποίου η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Μέτρου ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ, με τα ποσά ενίσχυσης να καθορίζονται σε 12,5 ευρώ/στρέμμα για τους κατόχους εκμεταλλεύσεων σε ορεινές περιοχές, 8,1 ευρώ/στρέμμα για τις μειονεκτικές περιοχές και στα 2,5 ευρώ/στρέμμα για τις πρώην μειονεκτικές.

Σημειώνεται ότι με τροποποιητική απόφαση που είχε υπογραφεί από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Οικονόμου, κανονικά θα λάβουν την εξισωτική αποζημίωση και οι παραγωγοί που λόγω της οριοθέτησης που είχε γίνει το 2019, δεν περιλαμβανόταν στους ενισχυόμενους.

Τέλος, από φέτος στις περιοχές με ειδικούς περιορισμούς περιλαμβάνονται και οι απολιγνιτοποιημένες περιοχές των ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών και Αρκαδίας, όπου η λιγνιτική δραστηριότητα θα καταργηθεί σταδιακά, και αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εγκατάλειψης των γεωργικών γαιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα