Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 18:51

Από 0,45 έως 0,60 ευρώ η τιμή παραγωγού στο καρπούζι σε Μεσσηνία - Ηλεία

Στη συγκομιδή του υπαίθριου καρπουζιού μπαίνουν αυτές τις μέρες οι παραγωγοί σε Τριφυλία και Ηλεία, ενώ αυτά του θερμοκηπίου έχουν ήδη βγει στην αγορά. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την ποικιλία και την ποιότητα.

«Η τιμή είναι γύρω στα 45 λεπτά και η ποιότητα από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων» σημείωσε για το υπαίθριο καρπούζι, μιλώντας στην «Εύφορη Γη» ο παραγωγός Κώστας Μαλάμος από τα Φιλιατρά. «Είναι μια καλή τιμή, αν σκεφτούμε και την αγοραστική δύναμη του κόσμου σε σχέση με τον κορονοϊό.

Μακάρι να κρατηθεί. Πάντως η ζήτηση είναι ικανοποιητική» πρόσθεσε ο κ. Μαλάμος, ο οποίος παράγει περίπου 2.500 τόνους καρπούζι το χρόνο.

Όσο για τις διακυμάνεις στις τιμές: Τα καρπούζια 3-6 κιλά πωλούνται 42-43 λεπτά το κιλό, τα 5-10 κιλά από 45-48 λεπτά το κιλό και οι «βαρέλες» 52 λεπτά.

Στην Ηλεία συνεχίζεται η συγκομιδή από τα θερμοκήπια.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας και παραγωγός καρπουζιού Γεράσιμος Καλλιμώρος, τα «σελίνια» πωλούνται 50-52 λεπτά το κιλό, τα καλά στρογγυλά 55 λεπτά ενώ οι «βαρέλες» 60 λεπτά το κιλό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα