Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 08:30

Χάρισμα... πατάτες!

Χάρισμα... πατάτες!

Κύκλους κάνει η ζωή και η τιμή στην πατάτα δυο φορές τον χρόνο κάνει παιχνίδια στους παραγωγούς. Από 60 στα 50 και από εκεί στα 35, τα 28 μέχρι και 22 λεπτά του ευρώ το κιλό καμιά φορά. Παλεύουν με τις ημέρες, να βγάλουν πρώιμο το προϊόν μήπως προλάβουν να πιάσουν καλή τιμή. Δύσκολα τα πράγματα, αφού οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι τους περιμένει.

Ας θυμηθούμε το παραγωγό από την Καστοριά που πέρυσι δώρισε 50 τόνους πατάτας αφού το κλείσιμο της εστίασης του άφησε αμανάτι την σοδειά: "Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά… πενήντα τόνους πατάτας δώρισε παραγωγός από την Καστοριά σε δήμους και συλλόγους προκειμένου να βοηθήσει έμπρακτα ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μια κίνηση ανθρωπιάς από τον παραγωγό πατάτας Λάμπρο Κασιώλα ο οποίος , όπως εξήγησε στην «Εύφορη Γη (τεύχος 14)», προέκυψε από την έλλειψη ζήτησης του προϊόντος λόγω της πανδημίας. «Βιομηχανίες και επιχειρήσεις που συνεργαζόμασταν έκλεισαν και έτσι οι μεγάλες ποσότητες της παραγωγής δεν μπορούσε να απορροφηθεί από μικρές αγορές μόνο», επεσήμανε".

Τώρα που άνοιξε η εστίαση, ας ελπίζουμε πως η σοδειά της πατάτας θα έχει καλύτερη τύχη και τιμή για τους περισσότερους παραγωγούς.

Κ.Δ.

Διαβάστε και άλλα παρόμοια άρθρα στο περιοδικό Εύφορη Γη 14 που θα βρείτε στα περίπτερα μέχρι τις 26 Μαΐου.

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022