Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 17:00

Μεσσηνία: Απογραφή των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Απογραφή των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία με την εποπτεία και την ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Η ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας έχει ως εξής:

"Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα 21 Απριλίου, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος με την υπεύθυνη της στατιστικής υπηρεσίας στη Μεσσηνία κ. Ξυπολίτου Γεωργία, για το θέμα της Απογραφής Γεωργίας  Κτηνοτροφίας έτους 2021, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων. Συζήτησαν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, το οποίο θα υλοποιηθεί με την εποπτεία και ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η απογραφή γεωργικών και
κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια, αφορά το σύνολο της επικράτειας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί 22 Ιουνίου, η δε συλλογή των δεδομένων θα γίνει μέσω ερωτηματολογίου. Η ΠΕ Μεσσηνίας θα συμβάλει στο όλο εγχείρημα με υπαλλήλους για τη στελέχωση της Περιφερειακής Ομάδας Εργασίας (ΠΟΕ), αλλά και με την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» για τη διενέργεια της συλλογής των στοιχείων από τους απογραφόμενους. Η όλη διαδικασία έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊου (COVID-19).

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, η Περιφέρεια υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σημείωσε τη σπουδαιότητα της απογραφής λόγω της αναφοράς της στον πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους ιδιοκτήτες αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να ανταποκριθούν με προθυμία και ειλικρίνεια, ώστε η συγκέντρωση των πρωτογενών δεδομένων να οδηγήσει στην επιτυχία της απογραφής.".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα