Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 10:10

Τί έδειξαν τα ευρήματα μελέτης για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου "Καλαμάτα ΠΟΠ"

Μελέτη για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου «Καλαμάτα ΠΟΠ» πραγματοποιήθηκε και τα δεδομένα της μελέτης παρουσιάστηκαν στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, από τον υπεύθυνο του προγράμματος για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και υπεύθυνο του Εργαστηρίου πιστοποίησης της ποιότητας ελαιολάδου του ΕΛΓΟ στην Καλαμάτα, Παναγιώτη Κάτσαρη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Αναλύθηκαν σήμερα 19/4/2021 στον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο τα δεδομένα της μελέτης του ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ, από τον Κάτσαρη Παναγιώτη υπεύθυνο του προγράμματος για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και υπεύθυνο του Εργαστηρίου πιστοποίησης της ποιότητας ελαιολάδου του ΕΛΓΟ στην Καλαμάτα.

Συνοπτικά τα ευρήματα της μελέτης που παραδόθηκε στις 31/3/2021 και χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Καλαμάτα ΠΟΠ έχουν να κάνουν με θέματα που εντοπίστηκαν στις προδιαγραφές του ΠΟΠ και τα οποία σύμφωνα με τη μελέτη οφείλονται σε χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν ζητήματα σχετικά με τις ολικές στερόλες, κάποιες από τις επιμέρους στερόλες, τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά, και την περίοδο καταγραφής δειγμάτων ως ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ.

Ζητήθηκε επίσης να γίνει χρήση των δεδομένων της μελέτης από τους εθνικούς εμπειρογνώμονες στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την Ε.Ε. αίτημα που έγινε αποδεκτό από το Δήμαρχο Καλαμάτας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα συμφωνήθηκε να παρουσιαστούν στην παραγωγική βάση με ημερίδα και επιμορφωτικό σεμινάριο εντός του Ιουνίου και εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.".

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα