Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 17:04

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας: "Άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας"

"Την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας για να γίνουν όσοι ψεκασμοί χρειαστούν", ζητά με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το πρόβλημα της δακοπροστασίας δεν λύνεται μόνο με έναν επιπλέον ψεκασμό χρειάζονται πολύ περισσότερα να γίνουν. Οι ψεκασμοί γίνονται βάση χρημάτων και όχι ότι επιστημονικά χρειάζεται για να καταπολεμηθεί ο δάκος. Οι παγίδες είναι λίγες και η ανάρτησή τους γίνεται αργά.

Η έναρξη του πρώτου ψεκασμού που ακολουθεί την ανάρτηση των παγίδων είναι εκτός χρόνου , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί ο πληθυσμός της πρώτης και πιο κρίσιμης γενιάς του δάκου, οι προσλήψεις γεωπόνων λίγες δεν φτάνουν για  εκτελεστεί σωστά το πρόγραμμα,  ο διαγωνισμός για την προμήθεια φαρμάκων γίνεται αργά με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείτε στη αρχή ότι υπάρχει από την προηγούμενη χρόνια

Για άλλη μια χρόνια λοιπόν φαίνεται πως θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον καιρό καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία χρονιά.

Το κόστος από μια ενδεχόμενη ζημία σαν του 2016 και2018 θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την ελαιοκαλλιέργεια στο νόμο μας με παράλληλες επίπτωσης σε όλη την οικονομία της περιοχής

Καλούμε το υπουργείο και την περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλογιστούν έστω και την τελευταία στιγμή τις ευθύνες τους και να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας.

Σας καθιστούμε αποκλειστικά υπευθύνους σε ενδεχόμενη καταστροφή μας όπως αυτές του 2016 2018 τα ψέματα τελείωσαν…

Ζητάμε

-Την άμεση χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας για να γίνουν όσοι ψεκασμοί χρειαστούν και γρήγορα

– Την έγκαιρη τοποθέτηση των παγίδων καθώς και την αύξηση του αριθμού των παγίδων ώστε να ξέρουμε τον ακριβή πληθυσμό του δάκου.

– Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού τεχνικού προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες με εξασφάλιση και των απαραιτήτων μέτρων προστασίας.

Να εξασφαλιστεί πανελλαδικά ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τον υπηρεσιών του.".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα