Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 11:18

Η Κρήτη στηρίζει τα τοπικά της προϊόντα

Η Κρήτη στηρίζει τα τοπικά της προϊόντα

Η προώθηση των κρητικών προϊόντων και η ανάδειξη της τοπικής διατροφής αποτελεί κύριο μέλημα της περιφέρειας Κρήτης που συνεχίζει τις δράσεις με στόχο τη σύνδεση της παραγωγής με τον τουρισμό.

Σε ημερίδα που πραγματοποίησε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου και ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με θέμα: «Οι καταναλωτικές συνήθειες των μαθητών του Νομού Ηρακλείου – Στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα. Στηρίζουμε τον τόπο μας», ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης, αναφέρθηκε στην προώθηση των τοπικών προϊόντων της Κρήτης στη διεθνή και εγχώρια αγορά αλλά και στην ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής για την στήριξη παραγωγών και επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, έγινε παράλληλα παρουσίαση από τον Παιδοχειρουργό Δημήτρη Πετράκη σχετικά με την Κρητική Διατροφή ως παράγοντα υγείας και μακροζωίας. Ακόμη παρουσιάστηκαν από τη Νίκη Κατσαλάκη, Τομεάρχη του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του σχολείου τα αποτελέσματα των Ερωτηματολογίων, με θέμα τις καταναλωτικές συνήθειες των μαθητών των Λυκείων του Ηρακλείου.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών και η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο, στο οποίο δεσπόζουν τα τοπικά προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Βιολογικά, βασισμένο στο πρόγραμμα «The European Food MA», που υλοποιεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, Γιώργος Μανατάκης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022