Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 10:13

Μεθόδους διαχείρισης των πτηνοτροφικών αποβλήτων αναζητούν στα Μέγαρα

Μεθόδους διαχείρισης των πτηνοτροφικών αποβλήτων αναζητούν στα Μέγαρα

Η διαχείριση των πτηνοτροφικών αποβλήτων και η χρήση τους στη γεωργία διερευνάται στα Μέγαρα. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: “Μέθοδοι διαχείρισης Πτηνοτροφικών αποβλήτων στα Μέγαρα, η χρήση στη γεωργία”, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεγάρων.

Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Μεγάρων (ΔΕΜ Α.Ε.) συνδιοργανώνουν την ημερίδα, στην οποία έχουν προσκληθεί τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πτηνοτρόφων Μεγάρων, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων κι εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων.

Πρόκειται για μία εκδήλωση, που ενδιαφέρει εκτός των εμπλεκομένων όλους τους συμπολίτες καθόσον αφορά εκτός από την εκμετάλλευση των πτηνοτροφικών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Θα υπάρξουν εισηγήσεις από διάφορους ομιλητές οι οποίοι θα αναφερθούν στην κείμενη Νομοθεσία για την υπόθεση αυτή, στη διαδικασία περιβαλλοντικών Επιθεωρήσεων, στο πλαίσιο της λειτουργίας των πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στις μεθόδους παραγωγής Βιοαερίου από τα πτηνοτροφικά απόβλητα, στην κομποστοποίηση των αποβλήτων για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικών, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις από τους πτηνοτρόφους και τους παραγωγούς κηπευτικών.
Το πρόγραμμα των ομιλητών, που έχει καταρτιστεί έχει ως εξής:
1. Μπούρμπου Σωσάνα, Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας Ζώων, Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Περιφέρειας Αττικής, «Διαχείριση της κόπρου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (εθνική και κοινοτική)»

2. Κοκμοτός Ευθύμιος, Προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου Μετρήσεων και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, «Διαδικασία Περιβαλλοντικών Επιθεωρήσεων»
3. Τσιάμας Απόστολος, Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, «Πλαίσιο Λειτουργίας Πτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων»
4. Κόμπουλης Βασίλειους, Κτηνίατρος, «Μέθοδοι Παραγωγής Βιοαερίου ως μέσο διαχείρισης πτηνοτροφικών αποβλήτων»
5. Παντελιάδης Νικόλαος, Διευθύνων Σύμβουλος ΜΕΓΑΕΚΟ Α.Ε, «Κομποστοποίηση Πτηνοτροφικών Αποβλήτων για την Παραγωγή εδαφοβελτιωτικών»
6. Παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πτηνοτρόφων Μεγάρων, κ. Σακελλάριο Παναγιώτη
7. Παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων - Ομάδα Παραγωγών, κ. Παπαβασίλης Γιώργος
Την ευθύνη του συντονιστή της όλης διαδικασίας, θα έχει ο κ. Δήμας Ιωάννης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, αρμόδιος σε θέματα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, π. Αντιδήμαρχος.

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022