Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 10:28

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα "Η Γεωργία του σήμερα και του αύριο" από το ΚΑΕΜ

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει τη διαδικτυακή ημερίδα που αφορά στις εξελίξεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, από  18:00 έως 20:00. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με την εφαρμογή των αρχών της ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ελιάς.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι τρεις βασικοί άξονες του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. Πιο συγκεκριμένα θα αναλυθούν οι δράσεις που αφορούν στην ευφυή γεωργία και η χρήση της ως πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος, την εκπαίδευση, και η συμβουλευτική. Στη συνέχεια θα αναλυθούν ζητήματα σχετικά με το σύγχρονο marketing για την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων, καθώς και το πρόγραμμα InoFa με τις ευκαιρίες και προκλήσεις της νέας εποχής. Η συζήτηση θα συνεχιστεί με θέματα που αφορούν στηλίπανση του εδάφους, θρέψη και ενίσχυση της υγείας του φυτού με την χρήση μικροοργανισμών, όπως και για τη χρήση των Αμινοξέων, ως  βιοδιεγέρτες ης ευφυούς γεωργίας του μέλλοντος. Οι  εισηγήσεις  θα ολοκληρωθούν  με την αναφορά  στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα COASTAL και τις  συνέργειες για τη βελτίωση του συστήματος ξηράς-θάλασσας.

Παράλληλα με τη συζήτηση, θα πραγματοποιούνται τρία θεματικά εργαστήρια για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Σε κάθε εργαστήριο θα γίνει μια εκτενέστερη παρουσίαση του θέματος που παρουσιάστηκε εν συντομία στο πρόγραμμα εισηγήσεων.

Το συνέδριο  είναι συνολικής διάρκειας δύο ωρών από τις 18.00 έως τις 20.00, η δωρεάν προεγγραφή είναι απαραίτητη και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Για προεγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά: 27210 25700,  6985666456 και μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα εδώ

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα