Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 19:12

Περιοδεία Χαρίτση στις πληγείσες καλλιέργειες των Γαργαλιάνων

Τις πληγείσες καλλιέργειες από την πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων επισκέφθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για ισχυρό πλήγμα που δέχθηκαν οι αγρότες του κάμπου της Τριφυλίας σημειώνοντας ότι για το θέμα είχε επαφή και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, τον οποίο και ενημέρωσε:

«Η ελαιοκαλλιέργεια έχει πληγεί σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, ενώ στις καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικών, εσπεριδοειδών και καρπουζιού η καταστροφή της παραγωγής είναι ολοσχερής σε έκταση που ξεπερνά τα 500 στρέμματα.
Επιβάλλεται η άμεση εκτίμηση των ζημιών και ακολούθως οι γρήγορες διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών.
Απαραίτητη είναι η αναμόρφωση του αναχρονιστικού πλέον κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις από όλες τις φυσικές καταστροφές και κατά την περίοδο της ανθοφορίας και καρπόδεσης των ελαιώνων. Η κλιματική αλλαγή καθιστά απολύτως αναγκαία την επίλυση αυτού του διαχρονικού προβλήματος.
Ενημέρωσα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το μέγεθος της καταστροφής. Εκτιμώ ότι αντιλήφθηκε την ανάγκη για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών χωρίς καθυστερήσεις.
Συζητήσαμε και με τα στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων για τις καταστροφές και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.
Επισκεφτήκαμε επίσης τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ελαιώνας». Είμαστε ευτυχείς γιατί η χρηματοδότηση που εγκρίναμε για την επένδυση του «Ελαιώνα» τον Απρίλιο του 2019 πιάνει τόπο και σήμερα κατασκευάζεται η νέα, σύγχρονη μονάδα του συνεταιρισμού».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα