Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 12:51

Αργολίδα: Σύσκεψη για δακοκτονία-εσπεριδοειδή και αυτοψία στο αρδευτικό του Ανάβαλου

Θέματα του πρωτογενούς τομέα συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με τη συμμετοχή του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζου, του αρμόδιου για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, τη ΔΑΟΚ και τον ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας.

Όσον αφορά στη ΔΑΟΚ Αργολίδας, συζητήθηκε το θέμα της δακοκτονίας, οι ασθένειες των εσπεριδοειδών, αλλά και η στελέχωση της εν λόγω υπηρεσίας. Με τα στελέχη του ΓΟΕΒ συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του Οργανισμού, ενώ με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Αργολίδας εξετάστηκαν τα έργα εγγείων βελτιώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα.

Μετά τη σύσκεψη, έγινε αυτοψία στο σημαντικό αρδευτικό έργο που εκτελείται στην περιοχή και το οποίο αφορά στη μεταφορά και διανομή νερού από δίκτυα του Ανάβαλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου, για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών καλλιεργούμενων περιοχών του Δήμου Επιδαύρου.

Το έργο, προϋπολογισμού 39.000.000 ευρώ προβλέπει την κατασκευή τριών αντλιοστασίων και δικτύων συνολικού μήκους 31,9 χιλιομέτρων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα