Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 10:05

58.000 ευρώ για αγροτικό εξηλεκτρισμό ενέκρινε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Το Αρχικό Πρόγραμμα Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Εξηλεκτρισμού για το 2021 ενέκρινε η αρμόδια Τοπική Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σε συνεδρίασή της. Η αρχική έγκριση περιλαμβάνει τα εξής έργα:

Για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας:

- Επτά αρδευτικά έργα ποσού: 17.433,51 ευρώ

- Τρία κτηνοτροφικά έργα ποσού: 5.767,13 ευρώ

Για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας:

- Δέκα αρδευτικά έργα ποσού Δημοσίων Επενδύσεων: 33.060,35 ευρώ

- Ένα κτηνοτροφικό έργο ποσού Δημοσίων Επενδύσεων: 1.861,80 ευρώ

Το συνολικό κόστος των παραπάνω 21 έργων ανέρχεται σε 58.122,79 ευρώ. Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), έχει προϋπολογισμό 241.500 ευρώ και επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι κατόπιν αιτήματός τους, μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν, αξιοποιώντας το πρόγραμμα, γεωτρήσεις, πηγάδια, αρδευτικές διώρυγες, παραποτάμια αντλιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με συγχρηματοδότηση των εμπλεκομένων φορέων, με τους ενδιαφερόμενους αγρότες να συμμετέχουν οικονομικά σε ποσοστό 25% του έργου εξηλεκτρισμού, της ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 50 % και της Περιφέρειας Πελοποννήσου/Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σε ποσοστό 25%.

Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση των  συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής παρέμβασης».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα