Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 11:55

Απογοητευμένοι και εγκλωβισμένοι οι πατατοπαραγωγοί

Παρά την απογοήτευσή τους από την καλλιέργεια οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσηνία παραμένουν πιστοί στην καλλιέργεια με... εκπτώσεις στην καλλιεργούμενη έκταση.

Προτιμούν να καλλιεργούν μικρότερη έκταση από το αλλάξουν ριζικά τις συνήθειές τους και να στραφούν προς νέες καλλιέργειες με μέλλον. Έτσι, ακόμα μια χρονιά αναγκάζονται να πληρώνουν ένα μεγάλο μέρος των καλλιεργητικών εξόδων από την τσέπη τους, ελπίζοντας οι τιμές να ανέβουν πάνω από τα 35 λεπτά. Μια ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, που μάλιστα σήμερα αντιστοιχεί στην καλύτερη ποιότητα. Τα μικρότερα μεγέθη πωλούνται στην χονδρική έναντι 31 έως 33 λεπτών.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως οι παραγωγοί είναι ανοικτοί στη συζήτηση για νέες καλλιέργειες, όπως τουλάχιστον λένε, όμως επιμένουν πως ακόμα δεν έχει υπάρξει μια πρόταση δελεαστική ή έστω μια καλλιέργεια ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, οπότε γίνεται και η μεγάλη καλλιέργεια πατάτας στην περιοχή.

Ένας ρόλος ο οποίος όμως προφανώς ανήκει στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υπάρξουν προτάσεις καλλιεργειών κατάλληλων για την περιοχή και την αγορά που θα βγάλουν από το αδιέξοδο τους καλλιεργητές και θα δώσουν άλλη πνοή στην παραγωγή...

Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα