Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 19:38

Στην προώθηση της ελληνικής διατροφής ως brand name προσανατολίζεται το ΥπΑΑΤ

Στην προώθηση της ελληνικής διατροφής ως brand name και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, προσανατολίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο πλαίσιο της περιοδείας του υπουργού Σπήλιου Λιβανού σε Πέλλα και Ημαθία, των επισκέψεών του σε επιχειρήσεις που αποτελούν παράδειγμα στον τομέα των εξαγωγών καθώς και των συζητήσεων με τους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιριστικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε την επιχείρηση Exfrut ABEE η οποία εξάγει προϊόντα της στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, το τυποποιϊτήριο Καλαϊτζίδη, τον οινοποιητικό συνεταιρισμό VAENI, την Ένωση Κονσερβοποϊών Ελλάδας και τους συνεταιρισμούς Venus και ΑΛΜΕ. Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ο κ. Λιβανός είχε συνεργασία με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της περιοχής.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε ότι βασικός του προσανατολισμός είναι η προώθηση της ελληνικής διατροφής ως brand name και η εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, ενώ σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, θα προωθηθούν νέες τεχνολογίες, αλλά και θα διαχειριστούμε καλύτερα τους φυσικούς πόρους της χώρας μας.

Επισήμανε την ανάγκη να αποκτήσουν τα προϊόντα μας ταυτότητα, σημειώνοντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται πολλές από τις επιχειρήσεις της περιοχής.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα