Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά στην Ινδία δόθηκε ιδιαίτερη ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας αλλά και στις συμφωνίες που πρέπει να προωθηθούν, καθώς και μέσω της δράσης της κοινής διυπουργικής επιτροπής, όπου προΐστατο από την πλευράς της Ελλάδας ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. «Στη διυπουργική επιτροπή ετέθησαν τα ζητήματα και των εκκρεμουσών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και της συμφωνίας της Ινδίας με το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να επιταχυνθεί. Η Ινδία αποτελεί μια παγκόσμια δύναμη, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο και αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στο μέλλον του λαού της» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι «μετέχει στους G20, στους BRICS, στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης και πρέπει και ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάποια στιγμή, όπως επιθυμεί να γίνει».
Από την πλευρά του, ο Ινδός υπουργός Gajendra Singh Shekhawat εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί, όπως είπε, η Ελλάδα εκπροσωπεί την αρχαιότερη δημοκρατία στον κόσμο και η Ινδία τη μεγαλύτερη. «Η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο και θα θέλαμε να εργαστούμε για την εδραίωση της ειρήνης και του πολιτισμού, καθώς και για τη μη διάδοση της ριζοσπαστικοποίησης, γιατί και η Ινδία είναι θύμα της τρομοκρατίας και ιδιαίτερα της διασυνοριακής τρομοκρατίας» τόνισε ο Ινδός υπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος της επίσκεψής του είναι η αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων και μια επωφελής συμφωνία για τις δύο χώρες. «Και η δική μου επίσκεψη συμβάλλει στην επιτυχία της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Ινδίας στην Ελλάδα. Όλες αυτές οι επισκέψεις και ανταλλαγές απόψεων θα συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων μας» συμπλήρωσε.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Ευάγγελος Αποστόλου και Γιάννης Τσιρώνης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, η Γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ινδίας κ. Αναστασία Γκαρά, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νίκος Αντώνογλου.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Ινδός υπουργός Γεωργίας παρέστη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τους βουλευτές για τη συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας στον αγροτικό τομέα, ενώ ο κ. Shekhawat απάντησε σε ερωτήσεις των βουλευτών μελών της Επιτροπής.