Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 12:54

ΥΠΑΑΤ: Οι αγρότες αποκτούν θεσμική εκπροσώπηση - Επιτεύχθηκε η ενοποίηση του συνεταιριστικού κινήματος

Μετά από γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, μεταξύ της ΕΘΕΑΣ και του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε , επιτεύχθηκε η ενοποίηση του συνεταιριστικού κινήματος, καθώς φτάσαμε σε σύγκλιση απόψεων. 

Οι πρωτοβουλίες για γεφύρωση των διαφορών ήταν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς, ενοποιείται το συνεταιριστικό κίνημα, μετά από σχεδόν μία πενταετία.   

Όπως τόνισε ο ΥΠΑΑΤ κ. Λιβανός, η  ύπαρξη ενός ενιαίου φορέα εκπροσώπησης όλων των αγροτικών συνεταιρισμών, βάζει τέλος στις χρόνιες παθογένειες του συνεταιριστικού κινήματος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πληρέστερη εκπροσώπηση των αγροτών και την  ανάδειξη μιας νέας υγιούς συνεταιριστικότητας. 

 

Μέσω του ενιαίου φορέα, οι αγρότες αποκτούν θεσμική φωνή  και ισχυρή εκπροσώπηση. 

Ακολουθεί άμεσα η απαιτούμενη (νομοθετική) ρύθμιση για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, έτσι ώστε να καταστεί η ΕΘΕΑΣ κοινωνικός εταίρος, να αποκτήσει εκπροσώπηση στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΑΑΤ και να κατοχυρωθεί η χρηματοδότησή της. 

 

O νόμος 4673/2020 «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις» αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό βήμα, με την πρόβλεψη για τη σύσταση της ΕΘΕΑΣ. Σήμερα, με την πρωτοβουλία του κ. Λιβανού, γίνεται πράξη η ενιαία εκπροσώπηση των αγροτών από έναν μόνο φορέα, προκειμένου ο θεσμός να είναι βιώσιμος και να μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα στην αναδόμηση του αγροτικού τομέα της χώρας.  

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

03/2021

Περισσότερο διαβασμένα