Μια πατέντα που κάνει το μάζεμα της ελιάς να μοιάζει παιχνίδι, δημιούργησε μια ομάδα πέντε παραγωγών που ένωσαν τις γνώσεις τους και τις καλλιέργειες τους, από το Μυρσινοχώρι στo Δήμο Πύλου - Νέστορος.
Τα μέλη της ομάδας, έχοντας όραμα την παραγωγή εξαιρετικού προϊόντος, κάθε χρόνο, χωρίς να τραυματίζονται τα ελαιόδενδρα και φυσικά επιτυγχάνοντας μικρό κόστος, πήραν την απόφαση να κατασκευάζουν μόνοι τους τα μηχανήματα για την ελαιοσυγκομιδή.
Πλέον η "ομάδα Ρούτση" έχοντας ένα ισχυρό "οπλοστάσιο" στην διάθεση τους, από μηχανήματα που δημιουργούν και χειρίζονται μόνοι τους, στοχεύουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση του προϊόντος από την παραγωγή έως την τυποποίηση.
Διαβάστε το ρεπορτάζ στο περιοδικό Εύφορη Γη #14, που κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 12 Μαρτίου ή γίνετε συνδρομητές για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ
Δείτε το βίντεο εδώ:
{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/bJBUW6whd6c}