Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 10:56

Στ. Αραχωβίτης: «Οι συνεταιρισμοί να παράγουν οφέλη για τους παραγωγούς και να μην είναι φωλιές για διαφθορά και κερδοσκοπία»

Όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού και τους προβληματισμούς των ελαιοπαραγωγών για την πορεία της εμπορίας και της τιμής του ελαιολάδου, τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης  με τον Αντιπρόεδρο κ. Σωκράτη Γορανίτη, τον ταμία κ. Παναγιώτη Ιατρίδη και τους εργαζόμενους κα Ευαγγελία Παπαδοπούλου και κ. Τάσο Καραμούζη του Α. Σ. Κροκεών, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής ενημερώθηκε επίσης, για την πρόταση στο πρόγραμμα των ΟΕΦ που έχει υποβάλλει ο Συνεταιρισμός και τις προσδοκίες από αυτό. Επίσης ενημερώθηκε για το μεγάλο πρόβλημα των παλαιών οφειλών και της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις ανάγκες επέκτασης των δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού.

 

Ο  βουλευτής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος για τον αγροτικό τομέα, καθώς και για τις ενέργειές του έως και σήμερα για την ανάδειξη των προβλημάτων των παραγωγών με ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και των αγροτών, καθώς και την επέκταση των Σχεδίων Βελτίωσης. Συζητήθηκε η άμεση καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων, που με πρωτοφανή τρόπο, και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δεν εξοφλήθηκαν στην ώρα τους ενώ ακόμα αγνοείται η τύχη της εξόφλησης τους.

Ο κ. Αραχωβίτης  δεσμεύθηκε να είναι πάντα στο πλευρό του Συνεταιρισμού όπως ήταν πάντα κατά το παρελθόν και επίσης, ν' αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για τη στήριξη ενός ιστορικού φορέα με αξιόλογη δραστηριότητα και το αναγνωρίσιμο ΠΟΠ ελαιόλαδο Κροκεών που όμως χρειάζεται να “φύγει” μπροστά, αφήνοντας πίσω τις παθογένειές του.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

03/2021

Περισσότερο διαβασμένα