Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 14:07

Ρεκόρ συμμετοχών στον διαγωνισμό ελαιολάδου Kalamata Olive Oil Awards

Ο διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Kalamata Olive Oil Awards πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Καλαμάτας.

Φέτος τα διαγωνιζόμενα ελαιόλαδα είναι 42 (περισσότερα από κάθε προηγούμενο) και προέρχονται από όλη την ελληνική επικράτεια, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο διαγωνισμός της Καλαμάτας καθιερώνεται πλέον σαν από τους σημαντικότερους στην Ελλάδα.
Η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση αύριο Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00, στον συνεδριακό χώρο του Elite City Resort.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

· η κ. Έφη Χριστοπούλου με θέμα «Μεθοδολογία αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών ελαιολάδων. Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού»

· η κ. Ευστρατία Κουζούμη με θέμα «Τα διαπιστευμένα εργαστήρια ελαιολάδου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ως εργαλεία προστασίας ανάδειξης και ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού ελαιολάδου»

Στην ίδια εκδήλωση

· θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον ελαιοκομικό τομέα, τρεις Μεσσήνιοι που έχουν συνεισφέρει στην αναγνώριση και στην ποιότητα του μεσσηνιακού ελαιόλαδου.

· θα γίνει εκδήλωση food pairing όπου θα δοθεί η δυνατότητα γευστικής δοκιμής των ελαιόλαδων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό σε συνδυασμό με διαφορετικά φαγητά και την οποία επιμελείται η ομάδα OLIVERSE.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου κάθε είδους και η ενημέρωση των παραγωγών/τυποποιητών. Επίσης, η ανάδειξη της σημασίας της συσκευασίας στην προσπάθεια προώθησης του προϊόντος στην αγορά καθώς και η σημασία της στη διατήρησή του. Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός συμβάλλει στην ποιοτική βελτίωση των ελληνικών ελαιόλαδων.
Μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβεία, συνεταιρισμοί, τυποποιητές, εταιρείες εξαγωγών και, γενικά, κάθε μορφής εταιρεία που παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τα ελαιόλαδα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ανήκουν στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου, προέρχονται από την περίοδο συγκομιδής της ελαιοκομικής περιόδου 2017 - 2018 και διακινούνται νόμιμα και τυποποιημένα στην αγορά.

Το κύρος του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται και από το πολύ υψηλού επιπέδου πάνελ των γευσιγνωστών το οποίο συγκεντρώνει κορυφαίους Έλληνες γευσιγνώστες από διαπιστευμένες ομάδες γευσιγνωσίας και με μεγάλη εμπειρία συμμετοχών σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Τα μέλη του πάνελ είναι:

Έφη Χριστοπούλου, (επικεφαλής της επιτροπής) panel supervisor αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με πολυετή εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και ως επικεφαλής κριτικής επιτροπής σε εθνικούς διαγωνισμούς.

Αλίκη Γαλή, panel supervisor της αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας του ΥΠΑΝ, με πολυετή εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ευστρατία Κουζούμη, panel supervisor διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς ΕΛΓΟ Μυτιλήνης.

Παναγιώτης Κάτσαρης, panel supervisor διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς ΕΛΓΟ Καλαμάτας.

Ελευθερία Γερμανάκη, panel supervisor διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Βασιλική Σκιαδά, αναπληρωματική panel supervisor διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς ΕΛΓΟ Καλαμάτας.

Ελισάβετ Τσιαβτάρη, μέλος αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας ΤΕΙ Καλαμάτας.

Λουίζα Μικάλεφ, μέλος διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας ΕΛΓΟ Χανίων.

Μαρία Περδικάρη, μέλος αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε και διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας ΤΕΙ Καλαμάτας.

Ευγενία Μαυροειδή, μέλος διαπιστευμένης κατά ISO 17025 οργανοληπτικής ομάδας, με εμπειρία ως κριτής σε εθνικούς διαγωνισμούς ΕΛΓΟ Καλαμάτας.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα