Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 10:53

Το ερευνητικό πρόγραμμα Artolio στη Μεσσηνία

Το ερευνητικό πρόγραμμα Artolio για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αφορά σε 5 παραγωγούς και 2 ελαιοτριβεία του Νομού Μεσσηνίας.

Η επιχορήγηση θα είναι 12.000 ΕΥΡΩ για τους παραγωγούς και 10.000 ΕΥΡΩ για τα ελαιοτριβεία, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των στόχων του ερευνητικού προγράμματος. 

Πιο συγκεκριμένα οι 5 παραγωγοί που θα επιλεγούν τελικά να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα θα πρέπει να διαθέτουν αγροκτήματα με ελαιόδενδρα έκτασης τουλάχιστον ενός εκταρίου δηλαδή 10 στρεμμάτων, μη αρδευόμενα αλλά με δυνατότητα άρδευσης από κοντινό σημείο υδροληψίας. Τα χρήματα που θα δοθούν από το πρόγραμμα θα αφορούν στην εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων άρδευσης και λίπανσης καθώς και αισθητήρων μέτρησης εδαφικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων.

Για τα 2 ελαιοτριβεία που θα επιλεγούν να συμμετέχουν τα χρήματα που θα δοθούν αφορούν σε αυτόματα συστήματα μέτρησης ελαιοπεριεκτικότητας ή και αισθητήρες – αυτοματισμούς στην γραμμή παραγωγής. Τα ελαιοτριβεία που θα επιλεγούν, θα δεχθούν τον ελαιόκαρπο των παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα εφαρμόζουν υποχρεωτικά συγκεκριμένο πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία έκθλιψης του ελαιοκάρπου που θα προσκομίζεται από τους ανωτέρω ελαιοπαραγωγούς.

Για περισσότερες πληροφορίες παραγωγοί και ελαιοτριβείς του Νομού Μεσσηνίας μπορούν να απευθύνονται στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και στα τηλέφωνα 2721091984 / 2721029812 εργάσιμες μέρες και ώρες, αναζητώντας τον υπεύθυνο του προγράμματος Παναγιώτη Κάτσαρη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα