Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 09:26

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την "Ελιά Καλαμάτας" προσφεύγει ο ΣΥΜΕΠΟΠ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσφεύγει ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (Σ.Υ.ΜΕ.Π.Ο.Π.), διεκδικώντας την προστασία του ΠΟΠ "Ελιά Καλαμάτας".

Με την ίδια ανακοίνωση ο Σύλλογος ζητά την οικονομική στήριξη των παραγωγών και των φορέων για την κάλυψη των σχετικών νομικών εξόδων.

Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Θανάση Μαυρούλη, αναφέρει τα εξής:

"Ύστερα από 24 χρόνια ανοχής της κατάχρησης της ονομασίας «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού, κι ενάντια στο πνεύμα ευρωπαϊκών κανονισμών, προσπαθεί να μετατρέψει την προστατευόμενη αυτή ονομασία, του μοναδικού μας εθνικού  brand name διεθνούς βεληνεκούς, σε εμπορική για να την βάλει στην διάθεση των, όπου γης, εμπόρων. Στο αίτημα του Σ.Υ.ΜΕ.Π.Ο.Π. να επιδιωχθεί η διεύρυνση της προστατευόμενης καλλιέργειας, στα πλαίσια του εφικτού (όπως επιβάλει το εθνικό συμφέρον), προτιμάται η κατάργηση της προστασίας της ονομασίας και η απελευθέρωση των εισαγωγών ελιάς Καλαμών, με την ένδειξη ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ζημιώνοντας βαριά τους Έλληνες παραγωγούς ποικιλίας Καλαμών".

Επισημαίνεται πως "Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.ΜΕ.Π.Ο.Π. θεωρεί καθήκον του να εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα για την διάσωση της προστασίας της «ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», που μας προσφέρει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, προσφεύγοντας  στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργού. Με την πεποίθηση ότι εκφράζει και την θέληση όχι μόνο των χιλιάδων  καλλιεργητών αλλά όλων των Μεσσηνίων πολιτών".

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, με την ίδια ανακοίνωσή του "ο ΣΥΜΕΠΟΠ απευθύνεται σε όλους τους ελαιοκαλλιεργητές, τους  ελαιοκομικούς και κοινωνικούς φορείς, τους Μεσσήνιους πολίτες και ζητά την οικονομική συμπαράσταση τους με μια προσφορά, από ένα ευρώ κι επάνω, για την αντιμετώπιση των σχετικών νομικών εξόδων, καταθέτοντας την κατευθείαν στον Σύλλογό μας ή στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: GR91 0171 3430 0063 4313 6806 765 με την διεύθυνσή τους για την αποστολή κανονικής απόδειξης".

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα