Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 19:15

Όλα τα λεφτά κέρδισε η Τριφυλία και κατασκευάζονται 65 στρέμματα θερμοκηπίων

Στο έπακρον αξιοποίησε το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης της τελευταίας προκήρυξης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Τριφυλία.

Από το 1,5 εκ. ευρώ που έχει κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, απορρόφησε το 1,3 εκ. ευρώ.

Οι επενδύσεις αφορούν 24 Σχέδια Βελτίωσης της τάξεως των 3 εκ. ευρώ, με δημόσια δαπάνη 1,3 εκ. (τα υπόλοιπα χρήματα διαθέτουν οι επενδυτές). Πρόκειται για την κατασκευή νέων θερμοκηπίων 65 στρεμμάτων, έγγειες βελτιώσεις και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού.

«Στα Σχέδια Βελτίωσης η περιοχή μας πηγαίνει πολύ καλά. Υπεβλήθησαν 24 και έχουν προωθηθεί για πληρωμή τα 22. Σήμερα που μιλάμε έχουν ήδη πληρωθεί τα πρώτα» σημείωσε στο e-gi.gr o διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.

«Προχωράμε πολύ γρήγορα, παραλαμβάνουμε τα έργα, καθημερινά γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι, αξιολογήσεις και μετά ακολουθούν κανονικά οι πληρωμές. Έχουμε απορρόφηση πάνω από 90% στην πρώτη κατανομή της Περιφέρειας για όλες τις ΔΑΟΚ. Είναι ένα εντυπωσιακό ποσοστό. Η υπηρεσία μας, με το προσωπικό της, λειτούργησε και μέσα στις γιορτές και παρά τον κορονοϊό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί πρόκειται για επενδύσεις, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη, οι οποίες θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας και πλούτο».

Ρεπορτάζ Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα