Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 14:42

Το Protoreatore της Pieralisi αλλάζει τα δεδομένα στην ελαιοποίηση (video)

Καλά νέα στον ελαιοκομικό τομέα φέρνουν οι δύο καινοτόμες τεχνολογίες της Pieralisi Hellas, για τις οποίες μίλησε στην «Εύφορη Γη» ο κ. Άγγελος Μοχλούλης, γενικός διευθυντής της εταιρίας.

Πρόκειται για το Protoreattore Pieralisi, που είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και αλλάζει παντελώς τη διαδικασία της μάλαξης, μειώνοντας τρομερά τον χρόνο που η ελαιοζύμη παραμένει στους μαλακτήρες και βελτιώνοντας πολύ την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου. Το καινούργιο αυτό σύστημα μάλαξης, όπως τόνισε ο κ. Μοχλούλης, έχει βρει τεράστια ανταπόκριση στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην Ελλάδα, καθώς μέσα σε 2 χρόνια, λειτουργούν ήδη 4 τέτοιες μονάδες για παρτίδες και 1 μονάδα για κοινή άλεση. Φέτος θα δημιουργηθούν 10 ακόμη, μία από τις οποίες θα είναι στην Πύλο Μεσσηνίας.

Η δεύτερη τεχνολογία της Pieralisi, αφορά στο πατέ της ελιάς. Όπως σημείωσε ο κ. Μοχλούλης, είναι μια τεχνολογία που υφίσταται, αλλά η καινοτομία της βασίζεται στο γεγονός ότι κάνει το συγκεκριμένο υποπροϊόν από την επεξεργασία της ελιάς κερδοφόρο, μέσω της παραγωγής βιοαερίου.

Δείτε το video:

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα