Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 14:13

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: "Άμεση επιστροφή του παραβόλου των 100 ευρώ στους αγρότες"

Την άμεσης επιστροφής του παραβόλου των 100 ευρώ, σε όσους αγρότες επιβαρύνθηκαν με το συγκεκριμένο ποσό για κάθε έναν μετακλητό εργάτη γης που δεν ήρθε στη χώρα μας λόγω της πανδημίας, ζητάει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το μάζεμα τις ελιάς φτάνει στο τέλος  της ,  Σε μια χρόνια με παρά πολλά προβλήματα  που αντιμετωπίσαμε λογω πανδημίας  με τους εργάτες γης  . Και με  την προχειρότητα που αντιμετώπισε  το υπουργείο. το όλο θέμα εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα . Και  τους   αγρότες  που κάλεσαν εργάτες γης να βγαίνουν η χαμένη για μια ακόμα φορά ,  αφού ενώ κατέβαλαν παράβολα ύψους 100 ευρώ έκαστο για την απασχόληση μετακλητών εργατών γης, πολλοί τελικά απ’ αυτούς τους εργάτες δεν εισήλθαν στην Ελλάδα.

 

Πρόκειται για το παράβολο ύψους 100 ευρώ  που προκαταβάλλει ο εργοδότης για κάθε πολίτη τρίτης χώρας, που ήθελε να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του δημοσίου και δεν επιστρέφεται, " Πολλοί αγρότες  προσκάλεσαν εργάτες γης   με όλες τις διαδικασίες, που προβλέπονται για την πρόσκληση μετακλητών εργατών ,Όμως  πολλοί από τους εργάτες  είτε δεν εισήλθαν στην χώρα μας για εργασία, είτε δεν εργάστηκαν στον εργοδότη που τους προσκάλεσε, και σε πολλού απαγορεύτηκε η είσοδός τους στην Ελλάδα  .  Ζητήσαμε  από την κυβέρνηση να αναλάβει το υπουργείο το θέμα τον εργατών γης  χωρίς επιβάρυνση για τους αγρότες αλλά αρνήθηκαν   

 

Ζητάμε την  άμεσης επιστροφής του  παραβόλου  των 100 ευρώ, σε όσους  αγρότες , που χωρίς την δική τους ευθύνη επιβαρύνθηκαν με το συγκεκριμένο ποσό, για κάθε έναν μετακλητό εργάτη γης που δεν ήρθε στη χώρα.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα