Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 22:01

Τη στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων από τον ΥπΑΑΤ

Τη στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών και συγκεκριμένα των μανταρινιών, ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται έντονα συμπτώματα ολικών σήψεων σε καρπούς, που οφείλονται, ως επί το πλείστον σε μύκητες (Phytopthora sp., Colletotrichum sp., Penicillium sp.), στην ευρύτερη περιοχή του πεδινού όγκου εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Αρταίων και όχι μόνο, σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών και πιο συγκεκριμένα, μανταρινιών.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρεται στις αιτίες που συντελούν αρνητικά στη διάθεση των εσπεριδοειδών και καταθέτει προτάσεις για την ενίσχυση των καλλιεργητών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της τρέχουσας περιόδου.

Κατά τη παρέμβαση του ο Δήμαρχος αιτήθηκε «Την ένταξη στις αποζημιώσεις των παραγωγών, των ζημιών που οφείλονται στις προσβολές από τους παραπάνω μύκητες, μέσω των προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο Ε.Λ.Γ.Α., μιας και η καταστροφή πλέον των καλλιεργειών καθίσταται ολοκληρωτική με δυσμενείς συνέπειες στο πορτοφόλι του αγρότη. Πλέον, οι αποζημιώσεις αυτές καθίστανται μονόδρομος, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των ποσοτήτων των μανταρινιών και ειδικά της ποικιλίας της Κλημεντίνης, έχουν καταστραφεί και δεν έχουν διατεθεί προς πώληση και εμπορία στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα