Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 16:18

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: "Εδώ και τώρα να δοθούν οι αποζημιώσεις στους αγρότες"

Εδώ και τώρα να δοθούν οι αποζημιώσεις στον κλάδο του αγροτικού τομέα που έχει πληγεί ζητά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης έχει ως εξής:

"Μετά από 8 μήνες σε συνθήκες πανδημίας οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν αβοήθητοι. Την ίδια στιγμή προκλητικά ο υπουργός και η κυβέρνηση καύχιουνται ότι "όλα κυλούν ομαλά και έχουν αποζημιώσει κάθε κλάδο του αγροτικού τομέα που έχει πληγεί".
Μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός στα "σουλάτσα" που κάνει στην περιοχή, μιλώντας με ύφος "1000 καρδιναλίων" παρουσιάζει μια ψεύτικη εικόνα, προς εξυπηρέτηση της κυβερνητικής προπαγάνδας. Είναι προκλητικοί! Είναι επικίνδυνοι. Η αλήθεια για τους αγρότες είναι δραματική.

Τώρα διανύουμε την περίοδο που οι πατατοπαραγωγοί ετοιμάζονται να καλλιεργήσουν για την νέα χρονιά. Ήδη ο πατατόσπορος έφτασε στους εμπόρους και τους γεωπόνους και μάλιστα σε πολύ υψηλή τιμή 1,60 το κιλό. Για να μπει ο σπόρος πρέπει να πληρωθεί, να ετοιμαστούν τα χωράφια, να φυτευτεί. Και αυτό απαιτεί έξοδα, την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ευρώ.

Οι παραγωγοί είναι χρεωμένοι στους εμπόρους, από τις χαμηλές τιμές των προηγούμενων χρόνων, και δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν σπόρο και να ξανακαλλιεργήσουν. Την ίδια στιγμή μένουν απροστάτευτοι από τις αθρόες εισαγωγές και τις ελληνοποιήσεις.

Να αφήσουν ο υπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη τα μεγάλα λόγια στις κάμερες και να δώσουν εδώ και τώρα τις αποζημιώσεις.".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα