Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 12:50

Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης: Να σταματήσουν οι διώξεις εναντίων των αγωνιστών αγροτών

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης, σε ανακοίνωση του, καταγγέλλει την απόφαση του πρωτοδικείου Καλαμάτας για παραπομπή των 33 αγροτών, που είχαν συλληφθεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016, σε τριμελές δικαστήριο και ζητά να σταματήσουν οι διώξεις εναντίων των αγροτών.


Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μεσσήνης παρακάτω :

"Σήμερα 30 Οκτωβρίου 2020, 33 πρωτοπόροι συνδικαλιστές αγρότες καλέστηκαν να παρουσιαστούν στο μονομελές πρωτοδικείο Καλαμάτας για τις κινητοποιήσεις του 2016. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη τις διώξεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά, και έχει συνεχεία, όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που έφεραν αποτελέσματα στους αγρότες όπως πχ. το αφορολόγητο, η αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για μια πενταετία. Τους ενοχλεί ότι οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες μας τότε είχαν κέρδη.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγρότες από όλο το νομό που ήρθαν να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συναδέλφους.


Καταγγέλλουμε την απόφαση του δικαστηρίου για παραπομπή των αγωνιζόμενων αγροτών σε τριμελές δικαστήριο. Συνεχίζουν να μας τρέχουν από δικαστήριο σε δικαστήριο επειδή αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο μια καλύτερη ζωή για τις οικογένειες μας.


Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πλαισιώσουν τους αγροτικούς συλλόγους, να ιδρύσουν νέους όπου δεν υπάρχουν, να καταργήσουν στην πράξη την καταστολή και τον αυταρχισμό."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα