Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 12:45

Κάλεσμα συμπαράστασης για τους διωκόμενους αγρότες απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Κάλεσμα συμπαράστασης στους 33 αγρότες που οδηγούνται στο αγροτοδικείο κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, το οποίο θα γίνει αύριο Παρασκευή 30 Οκτώβριου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δικάζονται για την συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016 διεκδικώντας την επιβίωση τους, αγωνιστήκαν και κέρδισαν μια ανάσα για αυτούς και τις οικογένειες τους, όπως το αφορολόγητο, που έδωσε και δίνει σημαντική ανάσα σε όλους τους παραγωγούς, η μη φορολόγηση των επιδοτήσεων μέχρι 12.000 ευρώ, το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.

"Οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων έχουν αποδείξει ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την ικανότητα να διεκδικεί και να έχει κατακτήσεις με τους αγώνες του, και αυτό τους ενοχλεί. Τους προειδοποιούμε ότι δεν μπορεί ούτε ο αυταρχισμός του κρατικού μηχανισμού να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να σταματήσει τους αγώνες τους για την ανατροπή της πολιτικής, που επιχειρεί να τους ξεκληρίσει από τον τόπο τους ποινικοποίηση των αγώνων αντί να τρομοκρατήσει πεισμώνει περισσότερο την αγροτιά που συνεχίζει τον αγώνα της.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω. Καλούμε σε συμπαράσταση στους αγωνιζομένους αγρότες την Παρασκευή 30 Οκτώβριου στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια", αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα