Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 18:13

«Γιορτή σπόρων και αυτάρκειας» για μικρούς και μεγάλους στην Κρήτη

«Γιορτή σπόρων και αυτάρκειας» για μικρούς και μεγάλους στην Κρήτη

Εκδηλώσεις με τίτλο «Γιορτή σπόρων και αυτάρκειας» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Ηράκλειο και την Κυριακή 11 Μαρτίου στον Πύργο.

Τις εκδηλώσεις οργανώνει η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Μελίτακες» με την στήριξη της περιφέρειας Κρήτης.

Το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο Ηράκλειο, στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω, θα μιλήσουν ο Νίκος Λυγερός με θέμα: «Το Νερό ως Πηγή Ζωής» και ο Δημήτρης Πετράκης με θέμα: «Η Ντόπια τροφή ως παράγοντας Υγείας και Μακροζωίας». Θα συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, θα μιλήσει ο Γιάννης Μανέτας με θέμα: «Γενετικώς Τροποποιημένα φυτά: Τι ακριβώς προσφέρει ο Δρ. Φρανκεστάϊν;» ενώ ο γεωπόνος-περιβαλλοντολόγος Γιώργος Βλοντάκης και η οικοκαλλιεργήτρια Βάσω Παρασύρη θα παρουσιάσουν πρακτικές οικολογικές συμβουλές για την επίλυση θεμάτων λίπανσης, φυτοπροστασίας κ.α. Θα συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων καθώς και τα μέλη παραδοσιακής μουσικής του Βαγγέλη Παπαδάκη.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο της Βιβλιοθήκης Πύργου με θέμα: «Η γη που μας θρέφει» καθώς και στην αναβίωση παλιών ομαδικών παιχνιδιών, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Αντωνάκη και της Λίλας Εληώτη.

Το μήνυμα της γιορτής θα απαγγείλει η μαντιναδολόγισσα Άννα Σκανδαλάκη, ενώ θα συμμετάσχουν ομάδες της Κρήτης, που δραστηριοποιούνται από την πρωτογενή παραγωγή έως την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής στο Ηράκλειο έχει ως εξής:

18:00-18:30, Χαιρετισμοί-Παρουσίαση της Γιορτής από τους Μελίτακες

18:30-19:10, “Η ντόπια τροφή ως παράγοντας Υγείας και Μακροζωίας”, Πετράκης Δημήτρης - Παιδοχειρουργός, Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και Επίτιμο Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας

19:10-20:10, “Το Νερό ως πηγή ζωής” Λυγερός Νίκος, Ερευνητής-Στρατηγικός Σύμβουλος

20:10-20:20, Τραγούδια από την Παιδική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου, Δ/νση: Ιωάννης Ιδομενέως

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής στον Πύργο έχει ως εξής:

11:00-11:20, Χαιρετισμοί-Εισαγωγή στη 2η ημέρα της Γιορτής

11:20-11.30, Τραγούδια για τη φύση από τη Μικτή Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, Δ/νση: Ρέππα Αργυρώ

11:30-12:30, ”Γενετικώς Τροποποιημένα φυτά: Τι ακριβώς προσφέρει ο δρ. Φρανκεστάϊν;” Μανέτας Γιάννης, Ομότιμος καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

12:30-13:15, Ελιά-Αμπέλι-Λαχανικά: συζήτηση για φυτοπροστασία, λίπανση και άλλα τεχνικά θέματα καλλιέργειας στην οικολογική γεωργία, Βλοντάκης Γιώργος, Γεωπόνος-Περιβαλλοντολόγος-Οικοκαλλιεργητής Παρασύρη Βάσω, Οικοκαλλιεργήτρια.

13:15-14:30, Ανταλλαγή και διανομή Σπόρων

14:30, Μουσική συντροφιά με την ομάδα του Παπαδάκη Βαγγέλη.

Το άνοιγμα της γιορτής και τις δυο μέρες θα γίνει από την μαντιναδολόγο Σκανδαλάκη Άννα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022