Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 20:09

Έβγαλαν πρωτόλαδο στη Μεσσηνία και το πουλάνε από 7 ευρώ (!) - (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Έβγαλαν πρωτόλαδο στη Μεσσηνία και το πουλάνε από 7 ευρώ (!) - (Βίντεο - Φωτογραφίες)
Εύφορη Γη

Έβγαλαν πρωτόλαδο στις 27 Σεπτεμβρίου Μεσσήνιοι και Αχαιοί ελαιοπαραγωγοί και το πουλάνε πάνω από 7 ευρώ το κιλό στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια ομάδα παραγωγών που οργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Aristoil, με στόχο να παράξουν ένα ποιοτικότερο προϊόν που θα πωλείται σε υψηλότερες τιμές.

Η ελαιοποίηση έγινε στη Μεσσηνία, στο επισκέψιμο αγρόκτημα του Νίκου Κριμνιανιώτη, εκεί που έχει την έδρα του το μικρό ελαιοτριβείο του προγράμματος και η παραγωγή για Σεπτέμβρη μήνα φαίνεται πως είναι αρκετά ικανοποιητική, αν λάβει κανείς υπόψη πως παραγωγός έβγαλε 8,5 λίτρα ελαιόλαδο από 65 κιλά καρπό ελιάς.

Ιδιαίτερα έντονη η παρουσία νέων ανθρώπων που εμπλέκονται με την ελαιοπαραγωγή. Άλλοι από τη Μεσσηνία και άλλοι από την Αχαϊά, την Κυριακή έζησαν την εμπειρία, άλλοι για πρώτη, άλλη για πολλοστή φορά, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο για το ελαιόλαδο του τόπου μας. Το πρωτόλαδο πωλείται ακόμα και πάνω από 7 ευρώ σε αγορές του εξωτερικού, σύμφωνα με παραγωγούς, ενώ υπάρχουν και άλλες προσπάθειες, που αποδεικνύουν πως το ποιοτικό ελαιόλαδο, ακόμα και αν δεν είναι πρωτόλαδο, μπορεί να πουληθεί σε καλή τιμή, ακόμα και  πάνω από 5 ευρώ.

Δείτε το βίντεο:

Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα