Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 14:10

Τρύγος για τις κόκκινες ποικιλίες στον αστικό αμπελώνα Θεσσαλονίκης

«Ώρα τρύγου» σήμανε σήμερα στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Καυταντζογλείου, που δημιουργήθηκε το 2013 στον χώρο όπου βρισκόταν παλαιότερα το μηχανουργείο του Δήμου.

   Ο τρύγος των ερυθρών ποικιλιών πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του οινοποιού Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη.

   «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και πιάνουν τόπο και αποδίδουν καρπούς», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Ζέρβας, επισημαίνοντας πως «από ένα υπέροχο κομμάτι της Θεσσαλονίκης παράγεται καταπληκτικό κρασί». Πολύ καλή χαρακτήρισε τη φετινή παραγωγή ο οινοποιός κ. Γεροβασιλείου και εξέφρασε την προσδοκία «ότι θα βγάλουμε, όπως και πέρυσι, ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί», ενώ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος επισήμανε πως ο κόσμος «αγκάλιασε» τον αστικό αμπελώνα. 

   Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε ο τρύγος των λευκών ποικιλιών του αστικού αμπελώνα και, σύμφωνα με τον κ. Γεροβασιλείου, «τα λευκά έχουν ζυμωθεί εδώ και αρκετές μέρες, η ρομπόλα μας πάει πολύ καλά φέτος, ενώ πάρα πολύ καλά πηγαίνει και η κλασική μαλαγουζιά».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα