Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 14:28

AgroLogistics, τράπεζα γενετικού υλικού και κέντρο γενετικής βελτίωσης στην Αρκαδία ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (video)

Κέντρο γενετικής βελτίωσης στην Αρκαδία, τράπεζα γενετικού υλικού, δημιουργία AgroLogistics για τoν εφοδιασμό των προϊόντων και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους στάβλους ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος από την Κυβέρνηση.

Οπως είπε μιλώντας στο 10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Τρίπολη, σχολίασε πως το κόστος δεν έχει σχέση μόνο με τις εισροές, έχει να κάνει και με την παραγωγή. Ετσι, πρότεινε, "επειδή η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η δεύτερη σε παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος με αιχμή τη Λακωνία, κι επειδή χάνονται οι φυλές μας, με κάποιες ακόμα να απομένουν, όπως του Βαλτετσίου... Το Κέντρο γενετικής βελτίωσης από την Αθήνα να έρθει εδώ στην Αρκαδία, ή παράρτημά του, και να ασχοληθεί με τη γενετική βελτίωση των αιγών. Στην Αθήνα δε μπορείς να έχεις στάβλους. Επιπλέον ζητάμε και τράπεζα γενετικού υλικού".

Ο κ. Πεβερέτος αναφέρθηκε ακόμα στον ΕΝΦΙΑ των σταβλικών εγκαταστάσεων, ζητώντας να καταργηθεί και στην ανάγκη "ολιστικής αναδιάρθρωσης" για τα εσπεριδοειδή και την επέκταση του Ανάβαλου για την άρδευση περιοχών προς το Αστρος, με κόστος που θα αναλάβει η Περιφέρεια.

Δείτε το video:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα